;

Als vanzelfsprekendheid niet meer vanzelfsprekend is

Waar ziekenhuizen zorg kunnen afschalen, is dat voor verpleeghuizen en woonzorgcentra onmogelijk. De zorg voor ouderen in onze woonzorgcentra of in de wijk kan niet stop gezet worden.

Als vanzelfsprekendheid niet meer vanzelfsprekend is

Corona in het Noorderlandhuis...

Waar ziekenhuizen zorg kunnen afschalen, is dat voor verpleeghuizen en woonzorgcentra onmogelijk. De zorg voor ouderen in onze woonzorgcentra of in de wijk kan niet stop gezet worden. De zorg gaat door, virus of geen virus. En als het virus na 8 maanden helaas ook ons huis heeft gevonden wordt de druk nog even opgevoerd. Want het is niet niks, op deze manier je werk doen, iets wat zo vanzelfsprekend is, maar nu compleet anders is …

Als je over al je stappen na moet denken, als je over alles wat je doet wel 2 keer nadenkt voordat je het doet,

Dan is je werk niet meer vanzelfsprekend.

En om dit in beeld te krijgen mocht ik op de afdeling deze toppers vastleggen. Toppers zijn het, stuk voor stuk. Ook de toppers die je niet ziet, maar achter de schermen keihard werken om de roosters rond te krijgen, om te zorgen dat er voldoende beschermende middelen zijn, de toppers die de telefoon aannemen, die zorgen dat het schoon blijft, noem maar op. Het Noorderlandhuis heeft ze echt, allemaal toppers. En die mocht ik vastleggen in deze bijzondere tijd. Voor u, voor hen, voor later..