;

Veerkracht en vindingrijkheid

Ondanks het feit dat een ieder zoveel mogelijk doet en soms laat om het risico van besmetting zo klein mogelijk te maken treft het dan toch de woning en cliënten. Wat moet er allemaal geregeld worden, hebben we voldoende materialen, hoe is het met de medewerkers die al sinds maart een hogere werkdruk gaan ervaren en hoe kunnen we zo veilig mogelijk aan het werk? Wat doet dit met de band tussen ouders en bewoners nu er een aangepaste bezoekregeling moet komen?

Op het moment dat je hoort dat er een medewerker positief besmet is geraakt komt het wel even dichtbij, ondanks dat er al vele mensen getest zijn en een negatieve uitslag hebben doorgegeven. Het afwachten is dan of er meer medewerkers of cliënten besmet zijn. En dat bleek het geval.

Gelukkig was het AVT (Algemeen Verpleegkundig Team) snel ter plaatse en heeft de eerste dagen meegewerkt. Zo kon er samen met de medewerkers praktisch invulling gegeven worden aan wat er nodig was, wat er nog miste. Ter plekke werden er oplossingen bedacht. Ongekend mooi om te zien hoe veerkrachtig en vindingrijk het team is op het moment dat de (werk)druk hoog is.We hoefden niet in Lock Down, er was nog steeds bezoek welkom, al was dit wel in aangepaste vorm en volledig in PBM.
Palito was nauw betrokken en kon ons voorzien van de juiste spullen, soms op zeer korte termijn. 

De situatie duurde helaas langer dan gedacht en in de tussentijd raakten er nog meer medewerkers en een cliënt besmet. Een mentale tegenslag maar ook hier kon het team het hoofd goed boven water houden. Extra ondersteuning werd ingevlogen door behulpzame stagiaires, vanuit het matchbureau, team beweging en dagbesteding. Ook de technische dienst was snel ter plaatse toen er in het weekend nog even snel een ‘sluis’ gemaakt moest worden zodat medewerkers zich veilig kon omkleden en ook enigszins privacy hadden.  Alles om het team te ondersteunen en de cliënten toch datgene te kunnen bieden waar zij behoefte aan hebben.

Zelf heb ik veel kunnen overleggen met collega clustermanagers, in zo’n situatie is het fijn wanneer je van gedachte kan wisselen. Of dat iemand even vraagt hoe het met je gaat.

Ik ben blij dat de cliënten weer uit cohortverpleging zijn en dat alles weer enigszins normaal is. Niet geheel uiteraard maar door deze situatie kan ik weer wat beter relativeren. Onwijs trots ben ik op alle mensen die zich hebben ingezet. Binnen het team, om het team heen. De ouders die zeer begripvol waren en via kaartjes of telefoontjes hun betrokkenheid bij het team hebben getoond. Ik hoop verder dat het zoveel mogelijk voorbij zal gaan aan de woningen/ locaties van de WilgaerdenLeekerweideGroep. Samen sterk!