;

We lijken een beetje op de smurfen

Je probeert in je omgeving zo ontzettend op te letten betreft het contact met anderen. Je houdt je kring klein. Maar toch bestaat de kans. Je doet erg je best om zo beschermd mogelijk te werken. Eerst alleen met mondkapjes en handschoenen. Mijn mondkapje werd bij de eerste dienst al  zachtjes van mijn gezicht afgetrokken, want waar was mijn mond? ‘’waarvoor is dat eigenlijk?’  Even wennen.

Lees het verhaal van een medewerker van de Wentel in Wognum, gehandicaptenzorg

We lijken een beetje op de smurfen

Je bereidt je fysiek en mentaal voor op eventuele besmettingen bij de cliënten, en toch helaas, gebeurde dit ook. Toen kwamen we opeens binnen met blauwe pakken, mondkapje, handschoenen en een bril of spatscherm.En wat zeg je dan, tegen bewoners van midden/laag niveau op een complexe doelgroep. ‘kijk, we lijken een beetje op de smurfen’,  ‘dit is zodat mijn kleding niet vies wordt, ik ben nogal een knoeierd’

De een na de andere collega viel uit, diensten kwamen open te staan en flexers werden aangevraagd. We zijn de flex erg dankbaar voor het opvullen van diensten. We kwamen er ook niet echt onderuit om zelf als niet besmette collega niet terug te komen om diensten op te vullen. Dit was achteraf wel zwaar. Onze manager heeft gelukkig geholpen met het invullen van het rooster.

 De PBM beschermingsmiddelen waren erg wennen. Jezelf uitkleden op kantoor en dan in je onderbroek over de gang, dat doe je niet vaak op je werk. Dan de cohort tent in en aankleden. De blauwe schorten waren ontzettend warm. Tijdens de ADL zweet je enorm.  Meerdere collega’s, waaronder ik, kregen last van onzuiverheden in ons gezicht, droge lippen, pijn op de borst en hoofdpijn.

 Ik heb enorm veel respect voor het team en het doorzetten in deze bescherming. Het blijven lachen, humor helpt echt!

Wat ik anderen mee wil geven is dat samenwerking binnen het team en met je clusterhoofd ons erg heeft geholpen in deze tijd. Maak het niet te zwaar voor je zelf. Neem voldoende pauzes, dit schiet er vaak bij in maar is zo belangrijk. Zet eventueel een wekker. Wij hadden veel baat bij de tent in onze tuin, even luchten, even zitten, even praten, even wat eten en drinken, en dat zonder wind en regen.

Ik had niet verwacht dat iedereen van deze kwetsbare doelgroep er zo goed bovenop zou komen. We zijn weer Corona-vrij. Daar ben ik heel blij mee.

Houd de moed er in!