;

Welke maatregelen neemt WilgaerdenLeekerweideGroep?

Welke maatregelen neemt WilgaerdenLeekerweideGroep?

 

Na alle ervaring met de corona-aanpak, hebben we geleerd hoe moeilijk het is om met maatregelen om te gaan die ons dagelijks leven beperken. En met versoepelingen. Daarom moeten we blijven opletten en elkaar helpen zodat we elkaar niet besmetten. Het virus is er nog steeds. Dus het blijft voor iedereen wel verstandig om je nog steeds aan de adviezen te houden die de verspreiding van het virus aantoonbaar beperken. Zoals handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden, afstand houden, voldoende frisse lucht, testen bij klachten en het halen van een vaccin of boosterprik.

 

Dragen mondkapje
Binnen onze organisatie is er geen verplichting tot het dragen van een mondkapje, indien er geen besmetting is. Maar u zich vrij om het kapje te blijven dragen als u dat wilt. Of als u zich daar prettiger bij voelt. Het fijne is nu dat het niet meer per se moet, maar dat iedereen, u, onze medewerkers, andere cliënten, daar een keuze in hebben. De verplichting is weg, maar het wel situaties zijn waarin het verstandig kan zijn het wel te doen. In drukte bijvoorbeeld waar het moeilijk is afstand te houden. Daarnaast blijft het in een aantal situaties en voor een aantal mensen om gezondheidsredenen nodig om het mondkapje te gebruiken. 

Wat als er toch besmettingen zijn
Het kan voorkomen dat er weer mensen besmet raken. Dan moeten we de maatregelen om besmettingen te isoleren en overdracht te voorkomen weer in gaan zetten. Dit zullen we dan kenbaar maken in de directe kring en/of via posters op de betreffende plaatsen. We proberen dat natuurlijk zo veel mogelijk te voorkomen en de last zo klein mogelijk te laten zijn.

Met dank aan vaccin en booster
Besmet worden blijft altijd mogelijk. Gelukkig zorgt het vaccin en de booster ervoor dat de kans op ernstig ziek worden flink kleiner is. Dus, als u nog twijfelt, raden we u aan om de vaccinatie en de booster te overwegen.

Meer informatie

Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.