;

Bijzondere gift van leerlingen van Bockxmeerschool

Eind september kreeg De Makerij hoog bezoek. De burgemeester van Hoorn kwam een cheque overhandigen aan de cliënten. Een prachtig bedrag van maar liefst 2000 euro! Die gulle gift kwam niet van de burgemeester zelf, of van de gemeente. Dit cadeau kwam van de leerlingen van groep 8 van de Bernardus van Bockxmeerschool uit Hoorn!

Bijzondere gift van leerlingen van Bockxmeerschool

Kindergemeenteraadwedstrijd
Deze leerlingen hebben meegedaan aan de Kindergemeenteraadwedstrijd. In deze wedstrijd mogen kinderen van verschillende scholen een idee naar voren brengen en elkaar van dat goede idee proberen te overtuigen, zoals dat ook in de politiek gaat. De leerlingen van de Bockxmeerschool hadden het idee om vijf schoolpleinen te voorzien van groenhofjes. Hier konden dan tuinkassen met kweekbakken en insectenhotels geplaatst worden. Hiermee wonnen zij de prijs van 2000 euro om dit plan verder uit te werken. Maar door het coronavirus was dit niet mogelijk.

Wat dan gedaan met deze prijs?
De leerlingen bedachten dat deze Coronatijd ook een vervelende tijd is geweest voor anderen, zoals de cliënten van De Makerij. 'Veel deelnemers die naar De Makerij gaan, konden hier de afgelopen periode niet zomaar meer terecht. Voor die deelnemers en hun families, was dit erg zwaar. Wij vinden het als klas belangrijk dat deze dagbesteding goed blijft draaien en dat ze in de toekomst weer veel mooie dingen mogen maken en verkopen. En daarom schenken wij het geld aan De Makerij', vertellen de kinderen van De Bockxmeerschool. En dat is natuurlijk een prachtig gebaar.

Rondleiding
De burgemeester is de prijs komen brengen. Vanwege de geldende Coronamaatregelen konden de kinderen hier niet zelf bij zijn. Maar de burgemeester die speciaal voor deze gelegenheid zijn mooie ambtsketting om deed en er dus op zijn zondags uitzag, heeft met veel verve de gift overhandigd. De cliënten hebben hem vervolgens rondgeleid op De Makerij en laten zien wat er in dit rode gebouw allemaal gebeurt.

Kadootje terug
De cliënten gaan samen vergaderen waar zij het geld van de kinderen van De Bockxmeerschool aan gaan spenderen. Maar het wordt zeker goed besteed. We wilden natuurlijk ook graag wat terugdoen. Want het is fijn om een cadeau als dit te krijgen, maar het is vooral ook geweldig dat de kinderen aan de mensen van De Makerij gedacht hebben. Daarmee hebben ze het hart van de cliënten veroverd.

Daarom hebben de cliënten een attentie gemaakt voor de kinderen. Bij deze nogmaals dank voor het geweldige geldbedrag, en vooral voor de ruimte in jullie hart voor ons. Dank jullie wel, groep 8 van de Bernardus van Bockxmeerschool!

Meer informatie

Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.