;

Cliëntportaal Caren in gebruik

Vanaf mei is het cliëntportaal Caren in gebruik voor cliënten van Leekerweide. Met Caren hebben cliënt en naasten gemakkelijk en snel toegang tot het zorgdossier van de cliënt. Ook kunnen zij via Caren contact met elkaar onderhouden en informatie inwinnen en uitwisselen. 
Ook de cliënten van Wilgaerden worden uitgenodigd voor Caren. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Vanaf juli kunnen ook zij gebruik maken van Caren.

Je eigen zorgnetwerk. Snel, makkelijk en veilig!

Als je zorg ontvangt of iemand anders helpt om zorg te organiseren, valt er heel wat te regelen en af te stemmen. Met verzorgers en begeleiders, met andere familieleden of vertegenwoordigers, of andere betrokken zorgprofessionals. Ook wil je soms gewoon even checken wat de afspraken zijn of een zorgdossier inzien. En dan liefst op het moment dat het jou uitkomt.

Cliëntportaal Caren
Daarom heeft WLGroep gekozen voor Caren, een zorgportaal en –netwerk voor iedereen die ondersteuning of zorg ontvangt via WLGroep.
Via Caren kan inzage gekregen worden in het zorgdossier, maar ook contact gelegd worden bij anderen die bij jouw zorg of de zorg voor je naaste betrokken is. Caren is dus bedoeld voor de cliënt, zijn eventuele vertegenwoordiger, voor de naasten of mantelzorgers die de cliënt toegang wenst te geven tot zijn dossier en voor de betrokken zorgprofessionals.

Met Caren kun je afspraken maken en taken verdelen. Maar ook elkaar op de hoogte houden en contact leggen met de ondersteuners of anderen in de organisatie.

Hoe werkt Caren?

Cliënten van Leekerweide of hun vertegenwoordigers  hebben inmiddels een uitnodiging gekregen voor Caren. Met hun persoonlijke toegangscode kunnen zij een eigen account maken. De cliënt of zijn vertegenwoordiger beslist wie er allemaal toegang heeft tot het dossier. De cliënten van Wilgaerden ontvangen in juli een uitnodiging.

Een uitgebreide handleiding en instructie voor cliënten en vertegenwoordigers is te vinden onder Over ons/cliëntportaal Caren

Veiligheid

Veiligheid staat voorop bij Caren. De toegangscode is uniek en persoonlijk, de cliënt beslist of hij gebruik maakt van Caren en wie toegang krijgt en wie niet. De gegevens zijn beschermd. Ook de verbinding van de server naar je computer is beveiligd. We verkopen nooit je gegevens en delen ze alleen met de zorg als je hiervoor toestemming geeft. De  helpdesk heeft geen toegang tot je medische gegevens. Caren is ontwikkeld door Nedap Healthcare, een bedrijf gespecialiseerd in software voor zorgorganisaties.

 

Meer informatie

Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.