;

Univé Ledenfonds schenkt Tovertafel aan cliënten van WilgaerdenLeekerweideGroep

De cliënten van onze organisatie ontvingen een fantastisch cadeau en op 10 maart heeft Anja Vertelman namens Univé Ledenfonds de Tovertafel feestelijk geopend. Met de Tovertafel kunnen verschillende spellen gespeeld worden die de cliënten amuseren, uitdagen, ontspanning brengen en op een prettige manier prikkelen en alert maken.

 

 

Univé Ledenfonds schenkt Tovertafel aan cliënten van WilgaerdenLeekerweideGroep

Dat hoognodige extra
WilgaerdenLeekerweideGroep maakt zich sterk om de beste zorg en ondersteuning met de beste middelen voor haar cliënten te realiseren. Onze cliënten wonen, werken en verblijven in een veilige en prettige omgeving. Toch is vaak behoefte aan zaken die het leven net wat leuker maken. Wat extra’s dat net wat uitdagender is of verrast. Deze zaken kunnen of mogen vaak niet vanuit het zorgbudget bekostigd worden. We zijn daarin afhankelijk van sponsoren, donateurs of giften. Stichting Vrienden van Leekerweide maakt zich hier sterk voor. Sportveld, rolstoelfietsen, extra meubilair of kostbaar spel- en ontwikkelingsmateriaal die van grote waarde zijn voor onze cliënten maar niet uit de reguliere gelden betaald kunnen en mogen worden.

Stichting Vrienden
Dankzij de hulp, donaties en inzet van vele relaties weet de Stichting vaak aan deze vragen invulling te geven. Daar zijn wij maar vooral ook onze cliënten heel blij om.

Stichting Vrienden diende een aanvraag in voor een Tovertafel Omivista bij het Univé Ledenfonds. Deze Tovertafel is een geweldig hulpmiddel om met name onze ernstig en meervoudig beperkte cliënten te prikkelen, vermaken en te laten verwonderen. Meer over wat een Tovertafel is en kan doen leest u hieronder.

Wat is een Tovertafel Omivista

De Tovertafel is een verbindende, energieke activiteit. Door middel van lichtprojecties verleidt de Tovertafel volwassenen, kinderen en ouderen met een speciale zorgbehoefte om te bewegen, leren en herinneren, activeren, ontspannen en biedt hen al spelend een vrolijke verbindende activiteit. Iedere beweging lokt direct een audiovisuele reactie van de Tovertafel uit. Hoe leuk is dat! De Tovertafel kan zittend aan tafel, op de vloer of een rolstoeltafelblad gebruikt worden.

Tovertafel voor Leekerweide

De Tovertafel Omivista brengt mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en van verschillende leeftijden samen. Het resultaat? Plezier, levendigheid en gezelligheid. De spellen zijn uniek door het volwassen karakter en de toegankelijkheid voor mensen met verschillende ontwikkelingsniveaus. Voor elke cliënt is de Tovertafel van toegevoegde waarde: de een doet actief mee, terwijl een ander (soms ook op afstand) meebeleefd.

Hoe werkt de Tovertafel

De Tovertafel is een interactief projectiesysteem, dat reageert op bewegingen en deze omzet in audiovisuele effecten. De Tovertafel kan projecteren op de vloer, op een tafel, op een rolstoelblad, maar ook bijvoorbeeld op een tent. Veeg bladeren weg, verjaag vissen, kleur tekeningen in, trap ballonnen kapot, bespeel muziekinstrumenten en doe nog veel meer, eenvoudig door liggend, zittend, rollend, kruipend of lopend bewegingen te maken over de vloer, of met de armen te bewegen over tafel.

Op meerdere plaatsen inzetbaar

De Tovertafel kan op meerdere plaatsen gebruikt worden. Het systeem is in hoogte verstelbaar en verrijdbaar en dus makkelijk mee te nemen. Zo kunnen verschillende groepen cliënten plezier hebben en maken met de Tovertafel.

Begeleiders en cliënten blij
De begeleiders van de verschillende groepen zijn ontzettend blij met de gift van Univé Ledenfonds. Een paar reacties: “Wat een fantastisch bericht dat jullie voor ons de tovertafel financieren!

Hier zijn wij als medewerkers erg blij mee maar de cliënten nog meer.

Wat hebben ze in de proefperiode van de Tovertafel genoten, ieder op zijn eigen manier

en niveau. Elke dag werd hij om de beurt gebruikt, dit was een super toevoeging van de

dag. Het één op één en de onderlinge interactie is een mooie beleving.”

 

‘Juist het feit dat hij verrijdbaar is, maakt dat we hem in verschillende lokalen en bij

meerdere groepen kunnen gebruiken. De Tovertafel komt dan naar de cliënt toe en dat

scheelt tijd en handelingen. Mocht het voor een cliënt belangrijk voor de concentratie zijn,

om juist in een aparte ruimte hiermee aan de gang te gaan, kan dat door de mobiliteit ook.”

 

“De cliënten kunnen zelf naar de bewegingen en licht effecten die er te zien zijn, kijken of

juist (eventueel samen met de begeleider) zelf actie geven, waarop dan een reactie van

de tovertafel komt. Een armbeweging, of voetbeweging is dan al genoeg. Ze hoeven

niet op een knop te drukken, want dat is voor de meeste van onze cliënten te moeilijk.

We zijn zó blij met dit fantastische cadeau.”

 

Een prachtige bijdrage dus van Univé Ledenfonds waar iedereen enorm blij mee is. Heel hartelijk dank!

 

 

Meer informatie

Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.