;

Vrijwilliger Tim in het zonnetje

Op 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. Dan zetten we met veel plezier onze vrijwilligers in het zonnetje. Dit jaar staat vrijwilliger Tim Aberkrom symbool voor de circa 1.460 vrijwilligers van Wilgaerden én Leekerweide. Tim woont met ondersteuning van Leekerweide in Nibbixwoud.

Vrijwilliger Tim in het zonnetje

‘In het begin vond ik het maar niks’

‘In 2018 kwamen mijn vader en persoonlijk begeleider met het voorstel om vrijwilligerswerk te gaan doen. ‘In het begin vond ik het maar niks’, vertelde Tim, ‘maar toen ik er verder over ging nadenken vond ik het toch wel een goed idee.’

Helemaal gesetteld

Tim heeft zich inmiddels onmisbaar gemaakt bij locatie Avondlicht. Hij schenkt koffie en speelt spelletjes met de bewoners. Met de 100-jarige mevrouw Blokker maakt hij graag een praatje en samen dobbelen ze regelmatig een potje. Ook maken ze samen altijd woordpuzzels. ‘Het is gewoon fijn om complimentjes te krijgen, vertelt Tim trots. ‘Van bewoners, het team en zelfs ook van familie van bewoners ”, vertelt Tim trots.

‘Iets doen voor de medemens’

Tim werkte graag mee aan het informatiefilmpje. Niet alleen omdat hij trots is op de dingen die hij doet, maar ook om te vertellen dat mensen met een verstandelijke beperking iets voor de medemens kunnen doen. En dát hij iets betekent voor ouderen in Avondlicht, dat heeft Tim meer dan bewezen.

Ook vrijwilliger worden?

Bij Wilgaerden en LeekerweideGroep zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Voor een fietstochtje, een wandeling, fijne gesprekken, mee te helpen bij het koken of om te klussen, Er zijn zoveel vacatures dat er vast iets passends bij zit. En twijfelt u nog? Misschien dat een keertje meelopen u kan overtuigen om als vrijwilliger in te stappen.

Meer weten?

Kijk op www.vrijwilligersnh.nl, (0229) 576 416, info@vrijwilligersnh.nl.

Mogen we u nog iets vragen?

Heeft Tim u geraakt en wilt u hem dat laten weten? Stuurt u dan een berichtje naar VrijwilligersNH, Postbus 1, I 1687 ZG Wognum, info@vrijwilligersnh.nl. Wij zorgen er uiteraard voor dat uw post bij Tim terecht komt. 

Meer informatie

Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.