;

Het geheim van 100 worden onthuld!

12 augustus 2021

Het geheim van 100 worden onthuld!

Meneer Buijsman viert vandaag feest. Hij is 100 jaar geworden. Samen met zijn vier kinderen, vijf kleinkinderen en achterkleinkind is het een mooie feestdag. En natuurlijk ook door alle andere belangstellenden die hij in zijn lange leven al heeft leren kennen.

De Tang
‘100 worden vind ik mooi. En gelukkig ben ik nog gezond. Helaas niet meer samen met mijn vrouw, zij is een heel aantal jaren geleden al overleden. Toch blijf ik positief.’ En dat is duidelijk zichtbaar. Een blakende meneer Buijsman laat zien wat het geheim van gezond ouder worden is. ‘Als je iedere ochtend en avond 3 keer de Tang doet, blijf je fit. Zowel mentaal als lichamelijk’. Illustratief buigt hij zich helemaal voorover tot zijn neus zijn knieën raakt en daarna strekt hij zich weer helemaal uit. ‘Je ruggenwervel moet lenig blijven,’ aldus meneer Buijsman,’ want alles gaat door je ruggenwervel heen, ook je gedachten’. 

Wonen aan de dijk
Hij heeft al een mooi leven gehad. De meeste jaren in Venhuizen op de Oostergouw en later in het huisje aan het Hondenhemeltje, dat iedere Venhuizer wel kent. ‘Als tuinder ben ik in de bloemen begonnen, maar toen dat financieel niet meer interessant was, ben ik bij Draka Polva gaan werken.’

In zo’n lang leven is er natuurlijk veel gebeurd en meneer Buijsman kan er veel over vertellen. Over zijn ongeluk, waarbij hij door het autoraam werd gelanceerd, of over zijn val van een trap, waar zijn rug werd beschadigd. Gelukkig waren er vooral ook veel mooie momenten. Een wereldreiziger kunnen we hem wel noemen, Europa, Azie, Afrika, een lange lijst met landen waar hij is geweest. Op zijn 92e zelfs nog in Thailand!

Beweging
Meneer Buijsman is nog fit en gezond. In zijn appartement in Enkhuizen krijgt hij alleen hulp van de wijkzorg met zijn medicatie. En iedere dag wandelt meneer Buijsman nog buiten. ‘Ik ga alle dagen nog effe naar buiten voor mijn looppie. Dat houd je aan de lichaam aan de praat. En ik wil het zo lang mogelijk lopende houden. En dat natuurlijk naast de dagelijkse uitvoering van de Tang!

 

Gefeliciteerd meneer Buijsman!