;

Onder druk wordt alles vloeibaar

Onder druk wordt alles vloeibaar

Hoe willen we dat het stolt?

Door Linda Koppes

Tijdens de coronacrisis hebben een aantal ontwikkelingen een enorme boost gekregen. Zo is in de ouderen- en gehandicaptenzorg massaal gebruik gemaakt van technologie om contact met familieleden, vrienden en geliefden te maken en te onderhouden.

We hebben mooie initiatieven voorbij zien komen. Hebben jullie al kennis gemaakt met Sophie: een nieuwe digitale ontmoetingsplek voor ouders, naasten en zorgverleners? Of Beppie: een apparaat voor ouderen voor wie beeldbellen en appen niet meer lukt? Beppie zet een fysieke ansichtkaart om in een appje op de smartphone, en andersom wordt een appje op de smartphone omgezet in een fysieke ansichtkaart. Binnen WLG wordt gebruik gemaakt van Tessa, een tiny robot die vergeleken kan worden met een pratende agenda!

De verwachting is dat er nog veel meer nieuwe vormen van technologie ontwikkeld en toegepast zullen worden. Veel van wat hierin gebeurt is nog vloeibaar en een belangrijke vraag is: hoe willen we dat het stolt? Wat willen we bewaken en waar willen we voor waken? Hoe geven we de nieuwe tijd vorm?
Nu zaken nog vloeibaar zijn, kunnen we het werken in de zorg vormgeven op een manier die duurzaam en gezond is.

Wil jij een kartrekker, ambassadeur en adviseur zijn bij de inzet en het gebruik van zorgtechnologie op jouw eigen afdeling?
Dan is de post-hbo ‘Innoveren in Zorg en Welzijn met Technologie’ vast iets voor jou!

En lees meer op : https://www.vgn.nl/system/files/2020-08/FWG_Essay1_Onder%20druk%20wordt%20alles%20vloeibaar.pdf

Meer weten?
Geïnteresseerd in de opleiding of nog vragen en behoefte aan meer informatie? Neem dan contact met mij op!

Groet, Linda Koppes, projectleider ZWOpleidingen

 Ik ben te bereiken op 06 – 18 34 40 34 of per mail: linda.koppes@zwopleidingen.nl.