;

Op zoek naar een nieuwe Jelleke

Op zoek naar een nieuwe Jelleke

Elke maandagmiddag komt Jelleke bij mevrouw Kuipers langs om samen even een frisse  neus te halen, een boodschap te doen en een bakkie thee te drinken.  “Ik vind wandelen zo leuk, maar door mijn blindheid lukt het mij niet meer alleen. Ik ben zo blij dat Jelleke dit met mij samen doet. Het biedt mij vrijheid”; zo vertelt mevrouw Kuipers

Win-win situatie
Via de huisarts is mevrouw in contact gekomen met Claudia Heerens, de wijkmakelaar van het Wijkleercentrum. Jelleke is daar student en bezig met haar MBO 2 opleiding tot Helpende  Zorg en Welzijn. Na de kennismaking vorig jaar is er een match en zien of spreken ze elkaar elke week. “Het is voor mij een win-win situatie deze match. Mevrouw heeft een maatje om te lopen en ik leer meteen in de praktijk”. In de periode dat Jelleke niet op bezoek mocht komen bij mevrouw, vanwege Corona,  hadden ze samen wekelijks telefonisch contact. Gelukkig is die tijd weer voorbij en genieten ze nu samen van de kleine dingen en natuurlijk van het mooie weer.

Afscheid Jelleke
Het jaar gaat snel en Jelleke is nu alweer bijna klaar met het eerste jaar. Dit betekent dat er weer een nieuwe leerling voor mevrouw Kuipers gezocht moet worden. Hoewel mevrouw het natuurlijk jammer vindt dat ze afscheid moet nemen van Jelleke, hoopt ze op een mooie nieuwe match. Het voordeel is wel dat Jelleke haar een beetje in kan werken en mevrouw al een beetje weet hoe het werkt.

Welkom!
Bij het wijkleercentrum is elke inwoner welkom. Zij bepalen zelf welke ondersteuning zij nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan samen wandelen, samen boodschappen doen, activiteiten met (ouderen en) kinderen, ondersteuning voor mantelzorgers en persoonlijke aandacht. De ondersteuning kan geboden worden op maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 16.30 uur. Het is wel nodig om vooraf aan te melden zodat de inwoner gekoppeld kan worden aan een beschikbare student.

Over het Wijkleercentrum
Het wijkleercentrum is een initiatief van het Horizon college, de gemeente Hoorn en zorgorganisaties WilgaerdenLeekerweideGroep en Omring. Het is dé plek waar lichte ondersteuning aan de wijkbewoners wordt gegeven door MBO-2-studenten. Zij brengen zo hun opleiding direct in de praktijk.  Meer informatie over het wijkleercentrum? Bel of mail naar Claudia Heerens, 06 468 437 13 of mail m.l.heerens@horizoncollege.nl.