;

Technologie zorgt voor meer zelfstandigheid van de cliënt

Technologie zorgt voor meer zelfstandigheid van de cliënt

Een cliënt begeleiden met een lichamelijke beperking zorgt in de zorg wel eens voor uitdagingen. Dat merkte ook Maaike Verlaat toen ze Melissa onder haar hoede nam. Melissa heeft een lichamelijke beperking maar haar denkvermogen zorgt ervoor dat er nog heel veel mogelijk is. En dat ze daardoor zoveel mogelijk zelfstandig kan werken. Melissa heeft als cliënt het zaadje geplant voor mijn belangstelling voor zorgtechnologie. Want zij liet me inzien dat er zoveel meer mogelijk is als er gebruik wordt gemaakt van technologische toepassingen. En nu, jaren later en met meer ervaring, ben ik sinds september bezig met de post-hbo ‘Innoveren in Zorg & Welzijn met Technologie.

En eerlijk, de opleiding is pittig. We krijgen informatie van implementatie tot processen en technische details. Maar doordat we veel in groepen werken, kunnen we verbindend werken. De één heeft bijvoorbeeld veel ervaring met cliënten, waar de ander veel ervaring heeft met technologie of bedrijfsvoering. Tijdens de opleiding krijgen we zo ook veel inzichten die we kunnen bundelen en nu al kunnen toepassen. Ik ben er dus heel enthousiast over!

Ook interesse in deze opleiding? Kijk op www.talentacademywestfriesland.nl

 

Maaike Verlaat is student Innoveren in Zorg & Welzijn met Technologie.

Zij heeft altijd als begeleider in de gehandicaptenzorg gewerkt bij WilgaerdenLeekerweideGroep en werkt sinds kort bij de Project en Innovatie afdeling (PINZ!) van deze organisatie.