;

“Van tegenstanders op het veld naar partners in crime”

“Van tegenstanders op het veld naar partners in crime”

“Van tegenstanders op het veld naar partners in crim

Kaylee en Robert wonen allebei op de Hollandse cirkel. Daar hebben ze elkaar niet leren kennen.

“We hebben elkaar voor het eerst gezien op het voetbalveld. We waren tegenstanders dus een echt goed gesprek hebben we toen niet gevoerd”.

Robert woonde in Bovenkarspel en Kaylee op een andere locatie van WLgroep. In 2018 zijn ze allebei op de Hollandse cirkel komen wonen. Elk in een eigen appartement. Ze werden vrienden en hebben toen wel goede en leuke gesprekken gevoerd. Dat is het eerste jaar ook zo gebleven. Tot Kaylee weer vrijgezel werd en Robert “niet te beroerd was om haar te troosten”. En nu hebben ze al 2,5 jaar een relatie.

Robert werkt bij Brick City, het leerwerkbedrijf RIBW De Corantijn. Daar “spelen ze niet met LEGO maar werken ze met LEGO”. Robert werkt niet alleen met LEGO maar ook in zijn vrije tijd bouwt hij graag zelf.

Kaylee werkt in het Leescafe van de bibliotheek Hoorn, een samenwerking die Leekerweide heeft met de bibliotheek Hoorn. In haar vrije tijd staat ze nog steeds op het voetbalveld en tekent ze graag.

Na het werken zijn ze graag bij elkaar. De ene keer in het appartement van Kaylee en het andere moment in het huis van Robert. Eten doen ze bijna altijd samen.

“Ik kook graag Mexicaans of Indonesisch voor Kaylee. Als ik vraag wat ze wil eten zegt ze meestal dat ik haar mag verrassen.” Waarop Kaylee hem aanvult: “Ik kan minder goed koken maar doe het soms wel. Pannenkoeken en salades vind ik dan leuk om te maken. Robert vind dat lastiger omdat hij minder geduld heeft”.

Naast samen koken en eten wandelen ze ook graag of gaan ze naar de bioscoop. Daarnaast heeft Robert 3 vrienden met wie hij afspreekt en heeft Kaylee een goede vriendin, Sandra, waar zij graag op bezoek gaat. Ze wonen dus apart maar toch een beetje samen met ondersteuning van de begeleiding.

“We willen graag samenwonen maar nu nog niet. Robert volgt een leefstijl traject en we wachten tot dat klaar is. We willen graag een huurhuis met een extra slaapkamer zodat we daar een rust/hobbyruimte van kunnen maken voor Robert”.

“Ik heb graag mijn eigen ruimte. Dat kan ik ook zeggen tegen Kaylee. We hebben geen haast en zo gaat het ook goed”.

Op de vraag waarom ze verliefd zijn geworden op de ander zegt Kaylee: “Robert luistert altijd goed naar mij en ik kan alles met hem bespreken. Hij is rustig en dat is fijn”. Robert antwoord: “Kaylee is spontaan, Ik kan alles tegen haar zeggen en we hebben respect voor elkaar en wat we willen”.

Een mooi stel die volgens Robert “van tegenstanders op het veld, partners in crime zijn geworden”.