;

Wat de ene dag niet lukt, gaat de volgende dag beter, en andersom

 

 

Wat de ene dag niet lukt, gaat de volgende dag beter, en andersom
Sanne werkt op locatie Avondlicht als verzorgende IG. Ze werkt hier nu 6 jaar met veel plezier.
Sanne heeft al jong kennis mogen maken met het werk omdat ook haar moeder dit werk altijd gedaan heeft. En nu is zij in haar voetsporen getreden.
De cliënten die zij mag verzorgen hebben dementie en/of een lichamelijke afhankelijkheid.
Op de afdeling wonen 18 bewoners. Elke ochtend start zij met 4 collega’s. "Meteen een teamgevoel dat is heel prettig". Daarna doet iedereen zijn eigen rondes maar kun je altijd met elkaar overleggen.
Op de vraag wat het werken bij locatie Avondlicht zo leuk maakt zegt Sanne: "Er woont een diversiteit van mooie mensen met een verschillende zorgbehoefte en dat spreekt mij aan. Cliënten die dementie hebben ondervinden last van de dagelijkse dingen en het ritme. Wat ene dag nog niet lukt, gaat de volgende dag weer beter en andersom. Daar kun je zelf dus ook door verrast worden".
"Mensen worden ook steeds ouder en dit brengt dat ik al vaker iemand van 100 jaar heb mogen verzorgen. Heel mooi hoe je iemand ook dan mag helpen aan een fijn thuisgevoel. Want verhuizen zeker op die leeftijd valt niet mee. Maar dan staan wij als team voor deze nieuwe bewoner met open armen klaar".