;

Abacadabra...Lions Hoorn Westfriesland schenken Tovertafel aan LeekerweideGroep

De Tovertafel-spellen bieden een zinvolle, actieve dagbesteding die bovendien erg leuk is!

Abacadabra...Lions Hoorn Westfriesland schenken Tovertafel aan LeekerweideGroep

Lions Hoorn Westfriesland maakte zich sterk
Lions Club Hoorn Westfriesland maakte zich sterk om de aanschaf van de Tovertafel  te realiseren. En dat deden ze op een geweldig leuke en bijzondere wijze: in oktober vorig jaar organiseerde Lions Hoorn Westfriesland een muzikaal diner waarbij Martijn Fischer hits van Hazes zong.
Met dit goed bezochte evenement haalden de Lions voldoende geld op voor een Tovertafel. En abacadabra: nu is het zover! De Tovertafel is geïnstalleerd en de cliënten van LeekerweideGroep kunnen zich verwonderen, zich laten verrassen en: er heerlijk zelf mee spelen! Tijd dus voor een feestje en dat vond donderdagmiddag 6 september plaats in dagbestedingslocatie De Boet in Wognum. Twee Lions Nico en Jan met in hun midden Theo van Eijk, voorzitter van Stichting Vrienden van LeekerweideGroep, waren aanwezig om de Tovertafel feestelijk in gebruik te nemen.

Dat hoognodige extra
LeekerweideGroep maakt zich sterk om de beste zorg en ondersteuning met de beste middelen voor haar cliënten te realiseren. Onze cliënten wonen, werken en verblijven in een veilige en prettige omgeving. Toch is vaak behoefte aan net wat meer. Wat extra’s dat net een zilveren randje geeft of net een stapje verder gaat, waarmee niet alleen het nodige maar ook het gewenste gerealiseerd kan worden. Stichting Vrienden van LeekerweideGroep maakt zich hier sterk voor. Sportveld, rolstoelfietsen, extra meubilair of kostbaar spel- en ontwikkelingsmateriaal die van grote waarde zijn voor onze cliënten maar niet uit de reguliere gelden betaald kunnen en mogen worden.

Stichting Vrienden
Dankzij de hulp, donaties en inzet van vele relaties weet de Stichting vaak aan deze vragen invulling te geven. Daar zijn wij maar vooral ook onze cliënten heel blij om. Stichting Vrienden zette zich in voor de verwerving van een Tovertafel. Deze Tovertafel is een geweldig hulpmiddel om met name onze ernstig en meervoudig beperkte cliënten te prikkelen, vermaken en te laten verwonderen. Meer over wat een Tovertafel is en kan doen lees je hieronder.

Wat is een Tovertafel
De Tovertafel is een verbindende, energieke activiteit.  Door middel van lichtprojecties verleidt de Tovertafel volwassenen, kinderen en ouderen met een speciale zorgbehoefte om in beweging te komen en biedt hen een vrolijke verbindende activiteit. De spellen worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met de doelgroepen en zijn dus op maat gemaakt. Zo worden de spelers optimaal gestimuleerd.

Tovertafel Up voor LeekerweideGroep
De Tovertafel UP brengt mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking samen in hun natuurlijke omgeving. Het resultaat? Plezier, levendigheid en gezelligheid. De spellen zijn uniek door het volwassen karakter en de toegankelijkheid voor mensen met verschillende ontwikkelingsniveaus. Voor elke cliënt is de Tovertafel van toegevoegde waarde: de een doet actief mee, terwijl een ander (op afstand) meebeleeft.

Hoe werkt de Tovertafel
De Tovertafel is een kastje dat aan het plafond wordt gehangen, boven de eettafel van de dagopvang of het verzorgingshuis bijvoorbeeld. Hierin zitten onder andere een hoge kwaliteit beamer, infraroodsensoren, luidspreker en processor waarmee de spellen op tafel worden geprojecteerd. De kleurrijke projecties reageren op hand- en armbewegingen. Zo kunnen de cliënten zelf spelen met het licht.

Tovertafel kan op 4 locaties gebruikt worden
De Tovertafel kan op 4 locaties gebruikt worden, doordat gebruik wordt gemaakt van een ophangsysteem, dat op 4 plekken binnen LeekerweideGroep hangt. Twee in Wognum en twee in Hoorn. De Tovertafel zal dus rouleren, zodat meerdere groepen cliënten er gebruik van kunnen maken.

Lions Nico en Jan met in het midden voorzitter Theo van Eijk van Stichting Vrienden van LeekerweideGroep