Beweegspelletjes voor cliënten in De Makerij

Onze collega's Daan en Jolijn van Team Beweging zijn onlangs gestart met een project om méér aandacht te realiseren voor beweging binnen onze dagbestedingslocatie De Makerij. Gedurende drie weken worden cliënten én collega's geactiveerd om op een laagdrempelige manier in beweging te komen.  

Beweegspelletjes voor cliënten in De Makerij

Diverse spelletjes, beweegtas én educatie

In de eerste week stonden beweegactiviteiten in de gymzaal centraal. Dit waren bijv. een speelse warming-up en een actief balspel, aansluitend op de verschillende niveaus en mogelijkheden van de cliënt.  

Tijdens de tweede week is in het lokaal de beweegtas onder de aandacht gebracht. Deze tas bestaat o.a. uit een boekje met verschillende spelletjes om in beweging te komen. Zowel cliënten als begeleiders werden hierbij uitgenodigd om actief deel te nemen met als doel hierdoor ook zelf aan de slag te gaan in het lokaal.  

In de afsluitende derde week gaf het team een educatieve presentatie gericht op beweging, voeding en een gezonde leefstijl.

Daan en Jolijn: "Wij hopen door dit project meer aandacht te vestigen op de voordelen van bewegen maar vooral ook het plezier wat hieraan wordt beleefd. Maar als hoofddoel willen wij de begeleiders uitdagen om beweging deel uit te laten maken van de cliënt zijn dag."