;

Boom ter nagedachtenis

Boom ter nagedachtenis

Afgelopen vrijdag 30 oktober plantten de broers en zus van Gert Kelder een boom ter nagedachtenis aan hem op de locatie aan de Verlengde Kerkweg in Wognum. Gert woonde vanaf de oprichting van Leekerweide in 1985 bij ons, eerst op Voizel 5, één van de paviljoenen, en later op Wentel 4D. Gert voelde zich helemaal op zijn plek bij Leekerweide.

Dat was fijn om te zien en weten voor zijn ouders en zijn broers en zus. Gert kon enorm genieten van fietsen. Achterop de tandem of op de duofiets: hoofd in de wind, voeten op de trappers en vaart maken! Met zijn naasten werd ieder weekend gefietst, weer of geen weer en ook doordeweeks deed hij dat dunnetjes over met fietsvriend en vrijwilliger Wiegert. Hoeveel lol hij had kon je horen aan de fietsbel die hij flink deed rinkelen. Lente, zomer, herfst en winter, het maakte hem niet uit. Warm aangekleed, shawl om en muts op, dikke handschoenen aan en rijden maar. Altijd zin, nooit humeurig, daar werd je blij van.

Aan het einde van de rit nog een rondje op Leekerweide, langs de boerderij en de bomen. Onderweg de bordjes met passende teksten van de medebewoners. 

Gerts gezondheid was de laatste jaren broos. Het Covid-19 virus afgelopen april was te veel voor hem. Zijn familie wilde graag een gebaar maken en een blijvende markering voor Gert, op Leekerweide. Ter herinnering aan al de goede jaren, geworteld geraakt op Leekerweide, met zoveel plezier het hoofd en haren in de Westfriese wind te hebben gestoken, mag de boom dat nu namens Gert gaan doen. We zijn vereerd dat die boom bij ons mag staan.

Het volgende gedicht van de heer Van Schagen werd ter afsluiting voorgelezen door de broer van Gert:

De boom  

ik zal een boom zijn
en ik zal de vogel zijn
die in me nestelt

ik zal de grond zijn
waar de boom in wortelt
waar de vogel woont

ik zal de wind zijn
en grond en boom en vogel
eindeloos strelen

en onder de boom zal ik de mens zijn
die dit dromend zal bestaan.

 

Meer informatie

Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.