Collega Miriam vertelt over pilot beroepsregistratie

"We worden soms een beetje vergeten. En ik vind dat het nu tijd is om echt te gaan staan met z'n allen: wij hebben gewoon een prachtig mooi vak en mogen ons laten horen", aldus onze collega Miriam in een video over de pilot beroepsregistratie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Collega Miriam vertelt over pilot beroepsregistratie

Maandag 25 maart vond het congres Toekomst Gehandicaptenzorg plaats waar o.a. aandacht werd besteed aan de pilot. Collega Meerie: "Er kwamen veel mooie projecten in beeld waar we allemaal van kunnen leren. Belangrijk om tijdens zo'n dag samen te zijn met mensen die hetzelfde doel hebben voor de gehandicaptenzorg. Het geeft inspiratie!"

Bekijk hieronder de video.

Ben je begeleider in de gehandicaptenzorg? Dan weet je dat je collega’s, waaronder verpleegkundigen, artsen en gedragsdeskundigen, met behulp van beroepsregistratie werken aan hun professionele ontwikkeling. Ze nemen van tijd tot tijd deel aan een training, intervisie, een inspiratiedag of een congres. Voor begeleiders in de gehandicaptenzorg is zo’n registratie er nog niet. De komende jaren gaat de BPSW met 500 begeleiders onderzoeken wat beroepsregistratie betekent voor de professionalisering van het beroep, waaronder ook een aantal collega's van WLGroep.