;

Het verhaal van zij-instromer Bart

Het verhaal van zij-instromer Bart

Vacature voor zij-instromers
In de krant zag ik de originele en uitdagende vacature voor zij-instromers bij LeekerweideGroep staan en dacht gelijk wat gaaf! Ik ga een sollicitatiebrief schrijven. Toen ik uitgenodigd werd voor de selectiedag vond ik dat echt super leuk. De dag zelf vond ik een hele ervaring. Ik vond hoe het opgesteld was door Leekerweide heel leerzaam en heb de boodschap "dat ik mijzelf moest blijven" goed in mijn oren geknoopt. In juni ging ik meelopen bij dagbesteding de Makerij. Ik wilde veel leren en ik zag mijzelf ook al helemaal een groep cliënten begeleiden. De cliënten raakten mij en ik hoopte erg dat ik weer doorging naar de volgende ronde. Bij het evaluatiegesprek van deze 2 meeloopdagen waren de clustermanager en de begeleiders met wie ik mee had gedraaid positief over mij en gaven als feedback dat ik het werk goed zag en op een prettige manier meedraaide in de groep.

en hoe ging dat dan verder...
Gedurende het sollicitatieproces (wat door verschillende fases waaronder ook een assessment wat tijd in beslag nam) kreeg ik de kans om te gaan werken bij Prinsenstichting als cliëntenbegeleider op een woning met LVB-ers. Ik was nog in afwachting van de verdere procedure van de sollicitatie bij LWG en wilde graag werken. Op deze manier kon ik alvast ervaring op doen in het werken met mensen met een verstandelijke beperking dus ik pakte deze kans graag aan.

YES aangenomen!
In november kwam het gesprek dat ik aangenomen was bij de Makerij. LeekerweideGroep wilde graag met mij in zee en mij ondersteunen om mij te ontwikkelen tot een goede begeleider. SUPER GAAF!!!
In januari had ik mijn eerste echte werkdag. Bij de start werd ik op verschillende groepen gezet om ingewerkt te worden en de cliënten beter te leren kennen. In het begin moest ik wel een beetje wennen en mijn plekje zoeken, maar paar weken later ging het al heel goed. De cliënten vond het leuk dat ik op de Makerij was komen werken en ik was ook blij dat ik juist de Makerij als werkplek had gekregen.

Helemaal op mijn plek!
De laatste paar weken val ik structureel in op het houtlokaal en dat bevalt me heel goed. In het begin moest ik een beetje wennen omdat ik niet goed wist wat ik allemaal kon doen. Mijn clustermanager heeft gezegd dat ik lekker mijn gang kon gaan. Ik heb daardoor samen met de clienten paashazen gemaakt en de collega’s vonden het een leuk idee. Het werd ook veel verkocht bij Avondlicht en op de hoofdlocatie. We krijgen steeds nieuwe projecten op de houtafdeling en een daarvan is 20 vogelhuisjes maken. De facilitair manager van Palito wilde duurzame vogelhuisjes laten maken voor op de hoofdlocatie. Dat is een mooie uitdaging voor de cliënten, maar zeker ook voor mij en de vrijwilligers binnen het houtlokaal.

Zoals je kunt lezen werk ik met veel plezier binnen de Makerij. Ik vraag regelmatig aan collega’s om feedback maar ik geef zelf ook feedback wanneer dit van toepassing is. Er zijn heel veel dingen die ik nog wil leren de komende tijd. Bijvoorbeeld hoe je een cliënt goed kunt observeren, omgaan met uitdagend gedrag en ook hierbij steeds weer kritisch kijken naar mijn eigen handelen. Daarnaast kennis over epilepsie en medicatie en nog veel meer….

Ik ervaar Leekerweide echt als een warm bad. Als er iets is of je heb een vraag zijn de collega’s er altijd om je te helpen. We doen het SAMEN.

Graag tot ziens binnen LeekerweideGroep!

Groetjes van Bart