;

Met de vlam in de pijp!

Medewerkers woonzorgcentrum Avondlicht vervullen hartewens bewoner

 

Medewerkers van woonzorgcentrum Avondlicht van WilgaerdenLeekerweideGroep in Hoorn hebben dit weekend de hartewens van meneer Van Riesen, een 75-jarige bewoner, in vervulling laten gaan. Als enorm liefhebber van vrachtwagens en voormalig vrachtwagenchauffeur wilde meneer zo graag nog eens een ritje maken met een ’30-tonner diesel’. En zo gebeurde. Thigo en Anouk van VTG Transport haalden meneer Van Riesen op met hun vrachtwagen. Luid claxonnerend kwamen ze aan bij Avondlicht en nadat meneer zich voorin de wagen had gesetteld, vertrokken ze ‘met de vlam in de pijp’. Uitgezwaaid door de familie van meneer Van Riesen, medewerkers en vastgelegd door twee lokale kranten.

 

 

Met de vlam in de pijp!

Meneer Van Riesen, geboren en getogen in West-Friesland en sinds een paar maanden bewoner van Avondlicht, heeft het is zijn gesprekken regelmatig over het rijden op de vrachtwagen. Zorgmedewerkster Hilly die dit opving, wist direct was haar te doen stond. Ze schakelde activiteitenbegeleidster Alma in die de wens weer aan haar zoon Thigo vertelde. Thigo heeft namelijk samen met zijn vriendin Anouk een containertransportbedrijf met eigen vrachtwagen. En één en één was twee.

Thigo, die als jongetje vaak met zijn moeder meekwam naar haar werk en erg begaan is met oudere mensen, twijfelde geen moment. Zo’n kleine moeite en zo’n groot plezier voor deze oudere meneer, dat hadden hij en zijn vriendin hier graag voor over.

 

De rit was een groot succes. Meneer Van Riesen was helemaal in z’n nopjes en dankbaar voor alle moeite die voor hem was gedaan.