NOBIS - dé app voor teams in de zorg

Onze collega's Machteld Burggraaf, Annemarie Stevers, Ruud de Boer en Kirsten Bodegraven zijn onderweg naar Bunnik. Zij zijn uitgenodigd om het prototype van NOBIS, dé app voor (zelforganiserende) teams in de zorg te pitchen tijdens een congres Samen Sterk voor Volwaardig Leven van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

NOBIS - dé app voor teams in de zorg

NOBIS - voor ons, door ons

Voor LeekerweideGroep is op basis van wensen vanuit het primair proces, samen met de betreffende medewerkers, een prototype ontwikkeld van een app voor zelforganiserende teams in het primair proces. In maart hebben wij het prototype gepresenteerd aan een grote groep medewerkers uit het primair proces tijdens een platform zorg. De aanwezigen waren heel enthousiast om deze app verder te gaan ontwikkelen. De app heeft de naam NOBIS gekregen, wat ‘voor ons, door ons’ betekent. In de app kun je taken bijhouden, krijg je inzicht in ziekteverzuim, budget, tevredenheid e.d., zit een reflectieonderdeel op basis van WOESD, kun je ideeën inbrengen etc. De gedachte is dat goede ondersteuning aan cliënten begint bij goed toegeruste medewerkers.

Video

Als ondersteuning van dit verhaal is met medewerking van velen een mooie video gemaakt, waaruit de meerwaarde van NOBIS mag blijken.

Meer informatie over het programma Volwaardig Leven

https://www.volwaardig-leven.nl/actueel/artikelen/2019/03/07/minister-de-jonge-nodigt-zorginstellingen-uit-voor-deelname-vernieuwingstraject.