;

Roze bril

6 oktober start de roze week. Je kunt deze week op heel veel plaatsen de veelkleurige regenboogvlag tegenkomen.

Roze bril

De regenboogvlag wordt gehesen bij onder meer dorpshuizen, scholen, voetbalverenigingen, zorg- en jongerencentra. Alle zeven gemeenten in de regio ondersteunen de LHBTI-gemeenschap en hijsen de regenboogvlag. LHBTI  staat voor: lesbisch, homo, biseksueel, transgender en interseksueel. Ook bij LeekerweideGroep en op locaties van onze organisatie hijsen we de vlag of hangen we deze op een prominente plek op.

Vieren van diversiteit
Door de vlag te hijsen vieren we de verscheidenheid van mensen. Die veelkleurigheid maakt de gemeenschap zo mooi en interessant. En die uitgesproken steun aan diversiteit is, in 2018, soms toch echt nog nodig. LeekerweideGroep staat voor deze diversiteit en die is ons heel welkom. We ondersteunen een leef-, werk- en woongemeenschap waar iedereen, ongeacht geaardheid, verschijningsvorm, levensovertuiging of afkomst welkom is en gewaardeerd wordt om wie hij of zij is.

Mooie verhalen
De vlag op de locatie aan de Verlengde Kerkweg werd gehesen door twee meiden die elkaar gevonden hebben en via ons wonen. Zij zullen later in de week hun verhaal met ons delen. Misschien zijn er wel meer mooie verhalen te vertellen binnen LeekerweideGroep.

Bij dit artikel vind je een foto van de twee dames. Een heerlijk verliefd stel dat alleen al daarom de wereld vol kleur ziet. En dat is toch precies de bedoeling, van liefde, verliefdheid en vlinders? Dat je de wereld door een roze bril bekijkt?  

Geniet ervan!