;

Nieuw zorgcomplex Weidehof geopend

Nieuw zorgcomplex Weidehof geopend

Opmeer –Vandaag is officieel het nieuwe woonzorgcentrum Weidehof, van WilgaerdenLeekerweideGroep, in gebruik genomen. Hoewel de bewoners hier al in mei en juni zijn komen wonen, liet de officiële opening  door alle corona maatregelen op zich wachten. Door het neerlaten van 3 vlaggen door burgemeester Nijpels, Iris van Bennekom (bestuurder WilgaerdenLeekerweideGroep) en Albert Gieling (directeur De Woonschakel) werd het complex vandaag officieel in gebruik genomen. De opening kon helaas maar door een klein aantal genodigden en mét mondmaskers worden gevolgd, maar gelukkig konden de bewoners van alle kanten goed toekijken.

Bestuurder Iris van Bennekom: ‘Destijds was het complex van Zandhove aan vernieuwing toe. Door de samenwerking tussen Gemeente Opmeer, Woningcorporatie De Woonschakel en de WilgaerdenLeekerweideGroep is dit nieuwbouwcomplex aan de rand van Heerenweide tot stand gebracht. Er wordt zowel zelfstandig gewoond (met mogelijke ondersteuning van de wijkzorg) als intensievere 24-uurs zorg geboden op de begane grond.

Het gebouw is zo opgezet dat er voor de 24-uurszorg een omgeving wordt geboden waarin vooral mensen met dementie beschermd kunnen wonen. Een en ander is geheel aangepast op de specifieke vraagstukken van mensen met dementie. Zoals bijvoorbeeld de afgeschermde binnentuin die altijd vrij toegankelijk is, maar ook de doorlopende gangenstructuur waardoor mensen de weg niet kunnen kwijtraken. Door de combinatie met de zelfstandig woonzorgappartementen zien we hier tevens veel kansen op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Door corona wordt dat nu nog beperkt, maar op de lange termijn liggen hier veel mogelijkheden.

Het gedeelte van Zandhove dat nu leegstaat, wordt binnenkort ontmanteld. Het plan is om hier een nieuw wooncentrum te creëren  voor kwetsbare mensen in de bredere zin. Op dit moment vinden daarover gesprekken met de gemeente plaats.