;

De Kolk

Iedere dag weer een succes ervaring creëren. Wij werken met veel plezier op de Kolk en zijn hier trots op. We kunnen hier
nieuwe dingen leren, doen waar we goed in zijn of daar nog beter in worden. Eén van de dingen die wij belangrijk vinden is dat wij door alles wat we doen en maken, net als iedereen, deelnemen aan de maatschappij. Samen met de begeleiding wordt gekeken hoe wij allemaal een bijdrage kunnen leveren op ons eigen niveau.

Activiteiten

Creatief
We zijn creatief met diverse materialen. Zoals tekenen, schilderen, keramiek, kaarsen en textiel. We gebruiken daarbij verschillende technieken en materialen.
Bijzonder trots zijn we op onze productielijnen die we voor verschillende organisaties maken. Zoals onze babylijn met slingers en rompertjes. We doen dit op verschillende niveaus, waar ieder aan toe is.

Ontwikkeling
Werken aan je ontwikkeling. Samen op zoek naar wat jij wil leren. Je leert jezelf kennen en kunt erachter komen waar jouw talenten en interesses liggen. Op de
computer, via een workshop of bij onze lessen in taal of toneel. We hebben zelfs al een dichtbundel uitgebracht!

Gastheer/gastvrouw
In de eigen beschermde omgeving van de Kolk help je als gastheer/gastvrouw. Je leert samenwerken en een opdracht te volgen. Bijvoorbeeld met de koffiekar  rondgaan.

Hout, natuur en groen
Dit ziet er stoer uit. En dat is het ook. Met hout maak je mooie producten. Misschien kunnen we die ook verkopen. We verzamelen natuurlijke materialen die we kunnen verwerken tot leuke producten. En voor degene met groene vingers houden onze tuin samen met een vrijwilliger bij.

Beleving
Soms heb je gewoon even ontspanning nodig. We stimuleren om te voelen, proeven ruiken en horen. Het gaat hier om het ervaren en niet om het doen. Snoezelen en wellness zoals bijvoorbeeld nagels lakken.

Gebouw

Het gebouw is in een halve cirkel gebouwd, zodat er veel contact tussen de ruimtes en bezoekers mogelijk is. Er zijn 9 lokalen waar de ongeveer 70 deelnemers aan verschillende activiteiten kunnen deelnemen. In het winkeltje worden de mooiste eigengemaakte spullen verkocht. Op het plein achter het gebouw wordt een groente-en kruidentuin en een tuinkas onderhouden. In het bijgebouw wordt therapie, gym en logopedie gegeven. 

Wie werken er
De deelnemers hebben allen een matige of lichte beperking. Zij kunnen verschillende activiteiten volgen, van arbeidsmatige tot ambachtelijke werkzaamheden. Ook zijn er deelnemers die zich met de hulp van een jobcoach voorbereiden op regulier werk. 

Buurt
De Kolk is gelegen in een rustige woonwijk in Hoogkarspel. Bus en station zijn vlakbij. Een klein winkelcentrum en gezondheidscentrum zijn op loopafstand te bereiken.

 

 

 

Adres:

Tuinstraat 12, 1616 CD Hoogkarspel
Plan je route

Kom lopend, pak je (elektrische) fiets of neem de trein. Lukt dat niet? Reis dan met je scooter of elektrische auto, neem de bus of maak gebruik van een deelauto. Het milieu, én wij, zijn je dankbaar!