;

De Makerij

Dagbesteding bij de Makerij in Hoorn, dat betekent van waarde zijn voor jezelf én voor de maatschappij!

We zijn trots bij de Makerij. Want hier werken we met plezier en kunnen we doen waar we goed in zijn, of er nog beter in worden. We zorgen er niet alleen voor dat je het leuk hebt, maar dat hetgeen wat je doet ook van waarde is. Voor jezelf en ook voor de maatschappij. En dat doen we op verschillende niveaus. Passend waar ieder aan toe is. En natuurlijk moet het passen bij wat jij leuk vindt, zodat jij met veel plezier bij ons aan de slag kunt.

Hoe werken wij?
Verdeeld over verschillende lokalen hebben we diverse activiteiten. 

1. Creatief
Creatief met diverse materialen. Zoals tekenen, schilderen, keramiek, kaarsen en textiel. Je leert met verschillende technieken en materialen om te gaan.

2. Ontwikkeling
Werken aan je ontwikkeling. Samen op zoek naar wat jij wil leren. Je leert jezelf kennen. En komt erachter waar jouw talenten en interesses liggen. Op de computer, via een workshop of met een thema les.

3. Interne Dienst
In de eigen beschermde omgeving van de Makerij help je in de facilitaire dienst. Je leert samenwerken en een opdracht te volgen. Bijvoorbeeld met de koffiekar rondgaan, wassen, opvouwen of de vuilnis buiten zetten.

4. Hout
Dit ziet er stoer uit. En dat is het ook. Met hout maak je mooie producten. Misschien kunnen we die ook verkopen. Je leert hout bewerken en met machines en gereedschap werken.

5. Bakkerij
Je ruikt het al! Hier wordt gebakken en gekookt. Appeltaarten, muffins, soep, snack of maaltijd. Je leert het hier allemaal.

6. Kluspunt
Een stapje verder gaan naar werken in opdracht van klanten. Van inpakken en producten maken, tot het helpen op locatie van de klant. Je leert samenwerken. Omgaan met andere mensen. En in opdracht te werken.

Wie komen er in het gebouw?
Ruim 100 deelnemers volgen in de Makerij dagbesteding, leer/werktrajecten of andere vormen van arbeidsmatige en ambachtelijke dagbestedingsvormen. Daarnaast gebruiken medewerkers van WilgaerdenLeekerweideGroep het gebouw en kunnen er externe bezoekers aanwezig zijn.  
 
Buurt
De Makerij ligt nagenoeg in het centrum van Hoorn tussen de gebouwen van middelbaar onderwijs, praktijkschool, WerkSaam en andere dienstverleners in.  
Het gebouw ligt bij de uitvalsweg naar de snelweg en is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Een bushalte is direct voor de deur en het bus/treinstation ligt vlakbij. Naar het winkelcentrum van Hoorn is het ongeveer 10 minuten lopen.

 

Bijzonderheden gebouw 
De Makerij wordt door verschillende afdelingen van WilgaerdenLeekerweideGroep gebruikt. Behalve dagbesteding en diverse bewegingsactiviteiten wordt hier ook behandeling, therapie en begeleiding bij leer-/werktrajecten geboden. Externen kunnen in De Makerij ook vergaderruimte of gelegenheid voor bijeenkomsten en seminars huren. In de gezellige binnentuin kunnen bezoekers even tot rust komen of van hun pauze genieten. 

Adres:

Dampten 28, 1624 NR Hoorn
Plan je route

Kom lopend, pak je (elektrische) fiets of neem de trein. Lukt dat niet? Reis dan met je scooter of elektrische auto, neem de bus of maak gebruik van een deelauto. Het milieu, én wij, zijn je dankbaar!